Hogyan sminkelj forróságban?
+ néhány kis érdekes infó Svájc klímájáról

Fúúú hogy bírod ezt az elviselhetetlen hőséget, ami most Magyarországon van? Nem irigyellek, nálunk Svájcban örülünk a 20 foknak most a héten és annak, ha nem esik az eső. Bár hozzáteszem, hogy itt a napsütés erősebb, mint otthon. Szóval itt pl 20 fok napsütéssel, az otthoni 23-25 foknak simán megfelel. Az a tévhit él Svájcról, hogy ez egy hideg és havas ország.... lehet, hogy ez valamikor így volt, nem tudhatom, hiszen csak 2 éve élek még itt, viszont azóta azt tapasztalom, hogy a tél nincs olyan hideg általában, mint otthon. Itt inkább 0 és -5 fok között mozog a hőmérséklet a téli időszakban (és most nem a sielős hegycsúcsokról beszélek).

Viszont az előző télen akkora havat láttam, amit talán még gyerekkoromban sem Magyarországon. Konkrétan combig érő hóban gázoltunk 1-2 hétig. Ebben már szánkózni sem tudsz. :D Ennek ellenére nagyon élvezte az egész család, hiszen nem az egész tél ilyen, csak kaptunk egy kis ízelítőt mégis az igazi télből, hatalmas hóval. Biztos jól esne most nektek otthon egy kicsi belőle, ebben a nagy melegben.

A nyár pedig nem olyan meleg, mint Magyarországon. Vannak ugyan 25-30 fokos hetek, de itt egyszer tapasztaltam még csak eddig, hogy 35 fok körüli hőmérséklet volt néhány napig 2 évvel ezelőtt, mikor kiköltöztünk. 

Inkább 20-30fok között váltakozik egész nyáron, persze ez is várostól függ, mert elképzelhető, hogy a déli részeken, Olaszország környékén is vannak melegebb részek. Teljesen jó ez a hőmérséklet, nem őrülsz meg a nagy melegtől és nem fagysz meg a nagy hidegtől. 

 

img_20210624_082147_resized_20210624_083211812.jpg

 

Ráadásul a sminked is jobban bírja ezt a klímát, mint az otthoni 38 fokosat. Gondolom te sem kezdesz el feltenni ilyenkor semmit, mikor tudod, hogy a következő sarkon elkezd rólad lefolyni az alapozó és bármi, amit magadra kentél.

Vagy mégis bevállalod, mert nem bírod nélküle? Tudod, ilyenkor jön jól a BB vagy CC krém, amiről korábban írtam neked. Nagyon-nagyon jó hasznát veszed ebben a forróságban egy magas UV faktoros BB krémnek. Ad is egy kis színt, ha még nincs színed, ápol és eltakar.... no és védi is a bőröd, hogy ne égjen meg 5 perc alatt.

Itt a cikk, ha lemaradtál volna róla:

 https://minden-ami-smink.blog.hu/2021/04/20/bb_vagy_cc_krem_ha_neheznek_erzed_az_alapozot_hasznald_ezeket

 

img_20210624_082402_resized_20210624_083143755.jpg

 

Emellé pedig, ha szereted a csillogást és azt, ha nem csak az izzadságtól fénylik a bőröd, akkor bátran használj egy pici highlightert az arccsontodra és akár a szád fölé közvetlen pl.

Csodálatos látványt fog nyújtani, ahogy a napfény megcsillan rajta. Feldobsz még egy spirált és egy szájfényt és kész a nyári kis könnyű sminked. Kell ennél több?

Tökéletes, ragyogó megjelenésed lesz általa. :) Egy napbarnított bőrön meg főleg elképesztően gyönyörű ez a csillogás.....ááááááá imádom!!!

 

img_20210624_082537_resized_20210624_083242768.jpg

 

Ha pedig szerertnéd néha felitatni az izzadságot, ami patakokban folyik rólad a napon, azt ne mindig zsebkendővel tedd, mert azzal leitatod magadról a BB krémet vagy alapozót, és aztán javítgathatod, hogy ne foltokban legyen az rajtad... legyen nálad pl egy szivacsos kis púder, akár egy transzparens púder, amivel, ha picit áttapogatod a bőröd, a porral szárítod az arcod és felitatod a szivaccsal a zsíros részeket. Ezek mellett pedig fixálva marad az előzőekben felkent krémed, és nem letörölni fogod azt. A nap folyamán többször is meg lehet csinálni ezt a kis mozdulatot, amikor csak szükségét érzed. :) A legjobb, ha tükrös kis púder, mert akkor látod is, hogy hova tedd fel. Mert nem feltétlenül kell az egész arcodat végig porozni vele, csak ahová muszáj.

A transzparens púder pedig nem is fogja megváltoztatni se a bőröd, se az alapozód színét, mert ezzel csak mattítani, fixálni fogsz, nem pedig barnítani. A szivacsot pedig ne felejtsd el kimosni, ha hazaértél, mert tuti rengeteg szennyeződés került rá a verejtékezéstől is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-smink.blog.hu/api/trackback/id/tr4916587878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sziasztok! Alíz vagyok, megszállott sminkes! Kreatív, színes és őrült vagyok.

Friss topikok

">

Messenger

süti beállítások módosítása