Te is félsz a gyantázástól? Ugye, hogy milyen nagy MUMUS? Azért mégis van benne valami jó is, amiért érdemes kipróbálnod!
Interjú Kovács Tamarával 2. rész

Éééés nézzük a nyári szezon kedvenc szolgáltatását, amit a kozmetikustól rengetegen kérnek! Te is szoktál? Bevallom én nem merem használni, nekem az epillátor vált be. Sok mindenben bátor vagyok, de a gyantázást elkerülöm, bár azért a cukorgyanta bajusz tájékon megengedett még nekem is. Na de semmi többet. Szerencsére gyenge és szőke szőr van a lábamon, kezemen, így nem voltak sosem olyan nagy problémáim a szőrtelenítéssel. De gondolhatod, hogy cserébe a hajam is irtó vékonyszálú... valamit valamiért. Viszont akinek erős, sötét haja van, az biztos megküzd a gyantázással, szőrtelenítéssel, főleg nyáron. 

Tami barátnőmtől már olvashattad a fényvédős cikkethttps://minden-ami-smink.blog.hu/2021/04/18/cikk_tamival-fenyvedelem ). Most pedig a gyantázás rejtelmeit fogjuk átbeszélni vele jó részletesen.

 188028429_381343769858586_7892976534452428081_n.jpg

 

- Miért érdemes gyantáztatni?

- ,,A gyantázás hatékony és viszonylag hosszútávú megoldást tud nyújtani a szőrzet eltávolítására. Általában a tavaszi-nyári időszakban a legfelkapottabb ez az eljárás, télen jóval ritkábban gyantáztatnak.

Több okból is praktikusnak találom:

  • nem erősödnek meg a szőrszálak, inkább ritkulnak,vékonyodnak folyamatosan
  • kevesebb alkalmat igényel, mint a borotválás
  • gyors, kíméletes folyamat
  • csökken a fájdalom alkalomról alkalomra
  • kényelmes, nem nekünk kell bajlódnunk a nehezen hozzáférhető területekkel
  • sokáig élvezhetjük bőrünk selymességét"

 188048080_156630723098393_5106726989715396878_n.jpg

 

 - Vajon miért félnek az emberek a gyantázástól? Hogyan tudsz segíteni a félelem leküzdésében?

- ,,Egyszerű a válasz, a legtöbben a fájdalomtól félnek. Persze a gyantázás elég kellemetlen tud lenni, főleg az első pár alkalom, amikor még erősebb a szőrzet. Utána viszont már meg sem érzed, egy rutinná válik. Amikor valaki először jön hozzám gyantáztatni, illetve teljes mértékben ez az első alkalma, mindig ellátom egy pár jó tanáccsal, amit érdemes betartani, mielőtt időpontot foglalunk a kozmetikushoz:

  • menzesz előtt és közben ne gyantáztass: ilyenkor a legalacsonyabb az ember fájdalomküszöbe, inkább a ciklusunk első két hetére érdemes időpontot foglalni
  • ne radírozd a bőröd gyantázás előtt, hiszen ilyenkor érzékenyebbé válik és sokkal jobban fog majd fájni
  • gyantázás után, ha lehetséges ne menj el edzeni, mert izzadás során a baktériumok ellephetik a frissen szőrtelenített területeket
  • a napozást is fontos kerülni minimum 2 napig! Könnyen begyulladhat az érzékeny terület, esetleg aknék is kialakulhatnak

 

A másik legnagyobb félelem pedig a kezeléssel járó intimitás. Gondolok itt most az intimgyantára,de sokaknál már egy teljes láb gyanta is nagy gátlásokkal bír. Abszolút megérthető ez a fajta félelem is, hiszen ennyire általában a nőgyógyásznál szoktunk kitárulkozni. Emellett pedig egy olyan területet bízol rá egy másik emberre, amit nem igazán szoktál mutogatni akárkinek.  Általában már egy pár perc után oldódni szokott a vendég, én is próbálom elterelni a figyelmét, beszélgetek velük közben, mintha semmi sem történne. És megnyugtatok mindenkit, nem te vagy a legszőrösebb, legidegesebb, legszemérmesebb...én úgy fogadlak el, ahogy vagy! Illetve mi kozmetikusok nem úgy tekintünk a szőrös testájakra, mint a vendégeink...én személy szerint imádok gyantázni, olyan jó érzés, amikor kezelés után örömmel simítják végig a vendégek a puha,selymes,szőrtelen testrészüket. Szerintem a világ egyik legjobb érzése, amikor megszabadulunk a kis bundánktól! :D"

 188034083_506585867146334_2501800640016258187_n.jpg

 

- Hogyan zajlik egy gyantázás? Milyen gyantával dolgozol?

Tamara: ,,

  • először mindig fertőtlenítem, letisztítom a kezelendő bőrfelületet
  • a felesleges nedvességet (az izgalomtól sokan izzadnak) eltávolítom hintőpor segítségével
  • elkezdem gyantázni a bőrt
  • az esetlegesen megmaradt kósza szőrszálakat csipesz segítségével eltávolítom
  • fertőtlenítek, a gyantamaradványokat letisztítom
  • bőrnyugtató gél/krém kerül a gyantázott területekre

 

Jelenleg 2 féle gyantát használok...illetve a harmadikat most tesztelgetem. Az első a hagyományos patronos gyanta, ezt a nagyobb felületeken szoktam alkalmazni pl: kar, láb, hát, mellkas a férfiaknál, illetve has. Ezt a szőrnövéssel megegyező irányba kenem fel, majd egy papírcsík segítségével szőrnövekedéssel ellentétes irányba húzom le egy határozott mozdulattal. A másik a wax, amit nagyon nagyon szeretek alkalmazni az érzékenyebb területeken,mint például az arc, bajusz, szemöldök, hónalj, intim terület. Használata nagyon egyszerű, nem bántja a felső hámréteget, és mivel kisebb szakaszokban haladok egy fokkal kellemesebb érzetre is. A harmadik amit most tesztelgetek, tanulgatok az pedig a cukorgyanta..a későbbiekben erre szeretnék majd rátérni teljes mértékben ! :) "

 

- Milyen veszélyei lehetnek az otthon gyantázásnak?

- ,,Mostanában egyre több ismerősömtől hallom, hogy próbálkoznak a gyantázással, több kevesebb sikerrel. Persze gyantázni nem egy nagy ördöngősség, de rengeteg dologra oda kell figyelnünk közben, nem véletlen tanultuk mi is olyan sokáig. A szőr mérete legyen elég hosszú, a pici szőrszálakat még kisebbre tépheti a gyanta..vagy egyáltalán nem fogja eltávolítani. Sosem szabad a bőr megfelelő előkészítése nélkül nekiállni...ha nem takarítod el a piszkot, az olajat, az este felkent kenceficéket, akkor a gyanta nem lesz hatásos, vagy bőrproblémák alakulhatnak ki. Nagyon fontos, hogy kellőképp feszítsük meg a bőrünket, egyik kézzel feszít, másikkal gyantáz. Ha ez nem sikerül szép kis véraláfutásokat eredményezhetünk. Ééés a legnagyobb veszélyt a forró gyanta jelenti...nagyon csúnya égési sérüléseket lehet szerezni!  Sok vendégem beleesett már abba a hibába, hogy mikróban melegítette fel a gyantáját..volt akinek ki is durrant..viszont olyan is akadt, akinek karját szétégette, mert túl forróra sikerült felmelegíteni. Szóval ha otthoni gyantázásba kezdenél ajánlom, hogy egy gyantamelegítő gépet szerezz be..a legtöbb ilyen gépen már a hőmérsékletet is be tudod állítani, így keveseb az esélye, hogy kárt okozz magadban. Viszont még mindig inkább azt javaslom, hogy inkább kérj időpontot a kozmetikusodtól, aki gyorsan,szakszerűen, mindenféle baleset nélkül eltávolítja a szőrt. :)

 

Remélem hasznosnak találtátok a cikket, ha bármi kérdésetek felmerül a gyantát illetően nyugodtan tegyétek fel! :)

(Tami kozmetikus oldalán is írhattok neki bátran: https://www.facebook.com/beautybytamarakovacs )

Szép napot Nektek!

Tamara"

Tami 20% kedvezményt biztosít neked Szegeden minden gyanta árából júniusban, kuponkód: gyanta20

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-smink.blog.hu/api/trackback/id/tr5016494538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sziasztok! Alíz vagyok, megszállott sminkes! Kreatív, színes és őrült vagyok.

Friss topikok

">

Messenger

süti beállítások módosítása