Miért nem mered magad sminkelni a hétköznapokban? 3.rész
Bőrápolás, megfelelő alapozás

Miután megbeszéltük, hogy kidobtál minden régi, lejárt kozmetikai vackot a fürdőből és megvan a megfelelő alapozó. Azt is tudod már mivel kell használni, sőt azt is, hogy mi a különbség az alapozó és a púder között. Tudod melyik mire való, hisz elolvastad az erről szóló cikkeimet, ha esetleg mégsem tudnád. Ha hiányosak az információd, akkor az oldalamon megtalálod őket. ;)

 

img_20210506_154057.jpg

 

Akkor most beszéljünk az alapozás technikájáról. Ugye nem az a lényeg, hogy 3 árnyalatot sötétítsen? Persze, hogy nem, hiszen már olvastál erről is, hogy az alapozó dolga, hogy a bőrhibáinkat elfedje. Kevésbé vagy jobban, az már rajtunk múlik, hogy mennyire szeretnénk. Ezt viszont úgy tudjuk megtenni, ha megfelelően használjuk. Ezért ennek érdekében minden egyes esetben, letisztított bőrre vidd fel az alapozót. Tisztítsd meg tonikkal pl, ha nincs sok szennyeződés az arcodon. A tonik felfríssíti a bőröd és letisztítja a zsírt is róla. Ha smink maradékok is vannak az arcodon, akkor használj micellás vizet vagy egyéb sminklemosó terméket. Ezután használd a megfelelő arcápolási termékeidet. Jöhet egy jó C vitaminos szérum pl, vagy ha már vannak ráncaid, akkor jöhet egy jó kollagénes vagy hialuronsavas kence. Sőt, ha szérumot használsz nem pedig krémet, akkor azt eleve az alapozóba belekeverbe is tudod használni, nem kell külön előre felkenned. Az alapozóba keverve is ki fogja fejteni a hatását. Viszont, ha valami tápláló arckrémet használsz, akkor azt mindenképp az alapozó alá kend, és hagyj neki időt, hogy teljesen felszívódjon, mielőtt ráalapoznál. Én ezt a Nivea krémet használom (itt a fenti képen), amit imádok. Picit zsírosabb, ami nyáron mondjuk 25-30 fokban már túl sok, így akkor csak óvatosan kenem fel. Viszont az év többi részében tökéletes a bőrömnek. Nekem kombinált bőröm van, zsíros is, és van, ahol száraz is. Nagyon jól helyre rakja a száraz részeket és üdíti az arcbőröm. Egyik barátnőmnek is most ajánlottam, ő nálam jóval fiatalabb és neki is szuper, elégedett vele. Megfizethető, sokáig elég, van benne már ránctalanító is és SPF15 faktor is. :) Próbáld ki, ha te is keresgeted még a megfelelő ápolószert az arcodnak. 

 

img_20210506_153944.jpg

 

Erre a krémre viszem fel az alapozót, amit semmiképp nem tologatok a bőrömön, hogy foltos legyen. Tapogató mozdulatokkal, ha szivaccsal viszed fel. Ha netán nagy, kerek kabuki alapozóecsettel, mint amit a képen látsz, akkor pedig körkörös mozdulatokkal felkenni. A kis helyeken pedig kisebb ecsettel, ahová a nagy ecset már nem fér oda. Erre is vannak már különböző formájú ferdébb, kisebb ecsetek. Mutatom mindkét fajta ecsetet a képen.

És esetleg, ha a szemed alatt vannak sötét karikák, elszíneződések, vagy nagyobb pattanásaid, amit az alapozó nem fed el eléggé, akkor érdemes korrektort is használnod az alapozás után/közben. Korrektorról a következő héten fogok írni részletesebben, hogy milyen fajták vannak és melyik mire való. Remélem ma is segíthettem egy picit számodra és jövőhéten találkozunk akkor a korrektor témával. Legyen csodás napod! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-smink.blog.hu/api/trackback/id/tr6616523338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sziasztok! Alíz vagyok, megszállott sminkes! Kreatív, színes és őrült vagyok.

Friss topikok

">

Messenger

süti beállítások módosítása