Mit ne kérj a sminkestől 1.rész
Fogadd el, hogy nem áll jól neked minden sminktípus!

Csapjunk is bele a közepébe...

A legsűrűbben azzal a problémával találkozom, hogy a hölgyek olyan sminket szeretnének kérni tőlünk sminkestől, ami előnytelen a számukra. A csajok nézegetik a fotókat instán, pinteresten és fogalmuk sincs, hogy az adott smink, amibe szerelmesek lesznek, hogy készül el és, hogy állna az ő szemükön. Az esetek többségében ezért nem sikerül jól választaniuk. Nézd csak meg az alábbi sminkem: 

 

aqua_love_1.jpg

 

Ez a smink nagyon színes, tele van vonalakkal és díszítő elemekkel (kövekkel). Bonyolult technikával készült és legalább 2-3 óra hossza az elkészítési ideje, főleg ha akkor találkozok a vendéggel először. Szeretem, ha előre látom a vendég arcát fotón és, ha tudom előre az elképzeléseit. Így mindjárt az elején tisztázni tudjuk, hogy az ő arcán elkészíthető-e az adott smink, amit szeretne. 

Szóval mikor közli velem egy 30 év feletti hölgy, hogy ő egy ilyen sminket szeretne (és ez már több esetben előfordult velem), akkor az illető nem gondolkozik el az adottságain, csak beleszeret a színekbe, mintákba és abba, ahogy ez a smink MÁSON így mutat! Láthatjátok, hogy az adott modell szemhéja teljesen feszes, nincsenek redők, amikben elveszhetne a minta. Tehát ha a tükörbe nézel és megnézed a szemhéjad, akkor kérlek ne csak annyit vegyél észre, hogy húúú hát igen már vannak ráncaim és kezdek az "érett korba" lépni, hanem azon is el kellene gondolkodnod, hogy azon a kissé megereszkedett szemhéjon hogy is várhatnád, hogy így álljon neked az a smink. Az érett kor itt inkább érett bőrt jelent ebben az esetben, ami sajnos 30+ vagy aki szerencsésebb 35+ felett megjelenik. Egyébként egyre több 20 év körüli fiatal nőt látok, akiknek ráncos a szemhéja vagy szem körüli terület. Ez persze nem azt jelenti, hogy akkor ők érett bőrűek meg öregek lennének... inkább ez genetika, sok szolárium, sok napsütés, fényvédő használatának kerülése. vagy egyéb ok... de ez egy másik téma.

Így kérlek inkább nézz ki több sminket, ami szóba jöhetne részedről, illetve ne sértődj meg, ha a sminkesed visszautasít és azt mondja, hogy az adott sminket nem fogja elkészíteni rajtad! És itt nem arról beszélünk, hogy nem tudjuk elkészíteni, mert el tudnánk! DE!! Ha te ebben a sminkben meglátod magad a tükörben, akkor ki fogsz akadni, hogy a mintából felét nem látod és köze nem lesz ahhoz a látványnak, mint amit te előre elképzeltél, a FOTÓ ALAPJÁN! Ami valjuk be, általában rengeteg szerkesztésen átesik, hogy figyelemfelkeltő legyen az online felületeken. Ja és arról nem is beszéltünk még, ha valakinek rejtett szemhéja van..... mert akkor is más sminktipusokban kell gondolkodnunk (ÁLTALÁBAN). Ezzel most nem akarlak elijeszteni a szép sminkektől és lebeszélni arról, hogy ne kérj extrémet, de engedd meg, hogy a sminkesed vezessen és hidd el, ha hallgatsz rá, sokkal jobban fog tetszeni a végeredmény, mintha ráerőltetnél valamit, amiről ő tudja, hogy nem lesz jó visszanézni a tükörben...

Tehát feladat! Nézd meg a tükörben a szemhéjad! Ha nem feszes a bőr a szemhéjadon, hanem ide-oda tudod már tologatni a bőrt, ha csak egy kissé is gyűrődik, akkor keress olyan sminkeket, ami kevesebb vonalat és díszítő elemet tartalmaz! ;) Hidd el, sokkal jobban fog állni és még szebb leszel benne!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-smink.blog.hu/api/trackback/id/tr6016480122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sziasztok! Alíz vagyok, megszállott sminkes! Kreatív, színes és őrült vagyok.

Friss topikok

">

Messenger

süti beállítások módosítása