Vajon mire valók a korrektorok? Hogyan használd őket?
Színes és natúr árnyalatú korrektorok. Melyik mire való?

Ma egyik olvasóm kérésére a korrektorokat fogjuk kitárgyalni. Biztos te is sokat hallottál már róluk, és lehet használod is őket. Én nagyon szeretem sminkeléskor használni, ha fáradtabb, nyúzottabb a bőröm, és az alapozó esetleg nem elég az egységes sminkalapom megteremtésében. Tehát, ha minimális a bőrhibád, arra elég az alapozó is általában! Szerencsére ritkán van pattanásom, amit el kellene tüntetni, viszont sokszor elég piros az arcbőröm, szinte bármitől képes kipirosodni magától is, pedig alacsony a vérnyomásom. Ha melegem van, akkor azonnal piros, a szanubán és onnan kijövet pedig, mint egy rák, úgy nézek ki..:) Erre is elég az alapozó! De nyilván pl szaunába nem fogom felkenni...

Karikáim is szoktak lenni a szemeim alatt, de azok nem túl sötétek, így nem mindig zavaróak számomra. Van, akinek szinte már lilás vagy zöldes, vagy néha nehéz megállapítani a színét is. Ha megtalálod a megfelelő korrektort, akkor azt imádni fogod, mert bármit eltüntet, elhalványít az arcodon, amit csak szeretnél. Érdemes több félét kipróbálni, hisz akkor tudod csak megtapasztalni a különbséget, akár a több fajta állagú termékek között.  Elsősorban az alap korrektor színeket említeném most meg, mert holnapig olvashatnád a cikkem, ha minden egyes színt elkezdenénk elemezni.

 

img_20210510_100339.jpg

 

A korrektorok állagát tekintve van a folyékony állagú és van a masszívabb krémes, nehezebben kenhető állagú. Kezdeném a krémes állagúval elsőnek. Ezt használtam először én is, és ezt azoknak ajánlom inkább, akik még fiatalabbak, kevés ráncuk van, kis bababőrűek még. Az érett bőrnek nem kedvez, az még érettebbnek fog kinézni, tehát azt fogja kiemelni rajtunk, amit nem szeretnénk.

Mire valók a színes korrektorok?

A masszívabb korrektorok közül érdemes olyat választani színben, amiben többféle szín is megtalálható. Pl a zöld szín a piros részek halványítására szolgál, amennyiben piros foltjaid vannak és az alapozó nem fedi le eléggé. Piros hegekre, piros pattanásokra tökéletes lesz. Ha kékes foltjaid, karikáid vannak a szemed alatt, akkor pedig a narancs színű korrektor fogja ezt semlegesíteni. Ezeket tényleg csak akkor érdemes használnod, ha nagyon erőteljesek az általad gondolt bőrhibák színei. A rózsaszínnel pigmentfoltokat tudsz halványítani és zöldes ereket, amennyiben van ilyen az arcodon. A lilás részeknél vigyázz, mert ezzel a színnel még jobban kiemeled azokat! A zöld korrektorhoz hasonlóan, ezt is csak a problémás bőrre kell felvinni!! Nem szabad a fél arcot bekenni vele, mert a bőröd nem tud majd lélegezni a vastag, masszív rétegtől.  Ha színes korrektort használsz, akkor ezekre jöhet még az alapozó és utána a fixálás. Persze a korrektort szépen eldolgozva az alapozó alatt!!

Ha kevésbé erősek a szem alatti karikáid vagy apróbb pattanásaid, akkor elég a normál, natúr árnyalatokat használni a korrekciókra. A lényeg, hogy a korrektorod színét, mindig az alapozód színéhez igazítva válaszd ki. Ha télen világos a bőröd és világos alapozót használsz, akkor a korrektorod is legyen még 1 árnyalattal világosabb az alapozódnál. Főleg, ha sötét karikákat szeretnél a szemed alatt elfedni. Nyáron, ha barnább a bőröd és sötétebb alapozót használsz, akkor ahhoz igazítva legyen 1 árnyalattal világosabb a korrektorod.

Ha megveszel egy ilyen palettát, akkor egész évben ki tudod használni és hidd el, évekig semmi baja nem lesz, nem megy tönkre. Van olyan szín, amit szinte alig használok belőle, viszont amiket használok, azokat már régóta és sokszor, ezért megéri beáldozni egy ilyen komplett korrektor palettára. Persze csak akkor, ha már nem az érett bőrödön használnád! Kisebb fejű, lapos korrektor ecsettel fogod tudni ezt szépen eldolgozni.

 

img_20210510_101049.jpg

 

Térjünk át a folyékony állagú korrektorokra! Ezeket bátran ajánlom az érett bőrűeknek is! Én is áttértem erre néhány éve és a másikhoz képest nekem ez lett a szerelem, a kis ráncaim miatt. Folyékony állagának köszönhetően nem ül úgy be a a ráncocskákba, mint a másik típus. Könnyű eldolgozni. Akár az ujjaiddal is felviheted, vagy a benne lévő kis ecsettel. Szépen eldolgozod tapogatva és már el is tüntek vagy elhalványodtak a sötétebb foltok a szemed alatt. Én még kiemelésekre szoktam használni a szemöldök, szemsmink, száj esetében is... szóval nekem univerzális eszköz.

Mindkét korrektor esetében így használd: az adott területre vékony rétegbe felviszed (ecsettel vagy ujjaddal), tapogatva, óvatosan a kenegetéssel, tologatással. Figyeld, hogy ne legyen csíkos, foltos. Majd szépen a széleit beledolgozod az alapozódba, összemosod a kettő találkozását. Ezután fixálod porral, púderrel az egész alapodat, hogy ne másszon el rajtad. Sok esetben ott rontjátok el, hogy felteszitek a korrektort a pattanásra és ennyi. Az úgy ott van egy ideig, aztán azt veszitek észre, hogy már rég látszik a pattanás. Mert nem fixáltátok le és a krémes állag könnyen elmászik az arcon.

Megjelent már a ceruza formájú korrektor is, ez is a krémesebb változathoz hasonló használatú. Ezt én még nem próbáltam. Szívesen fogadok hozzászólásban véleményt, hasznos gondolatokat erről a termékről is.

Mindezen kívül a korrektorokat arcformázásra is lehet használni, a világos színekkel kiemelni bizonyos területeket, a sötét színekkel pedig csökkenteni, szűkíteni, kicsinyíteni, ha valahol szeretnénk kicsit optikailag változtatni az arcunkon. Bár inkább erőteljesebb arcformázásnál javasolt a korrektoros használat, fotózáshoz pl, ahhol szükséges, hogy intenzívebbek legyenek a színek. Szerintem alapozóval is el lehet készíteni, a természetesebb hatás érdekében.

 

img_20210510_100524.jpg

 

Az európai bőrű hölgyeknek általában világosabb színek szükségesek bőrhibák korrigálására, kb ezt a 3 színt tudom használni bárkin. Nem igazán szükséges sötétebb. Ez a 3 alapszínem a krémesből, de már jobban szeretem használni a folyékony állagot. Könnyebb vele dolgozni és megszárad a bőrön, nem úgy, mint a krémes. Az esetek 60-70%-ában a legvilágosabb színt használom, talán nyáron változik ez az arányszám, amikor az emberek bőre barnább.

Azt javasolnám neked, hogy próbálgasd, hiszen ott van kéznél mindig a saját bőröd, tapasztald ki, hogy neked mi válik be. A színeket tudod keverni, hogy megtaláld a számodra megfelelő árnyalatot. Kikevered a kézfejeden, aztán kipróbálod az arcodon. Ha nem tetszik, kevered másképp.

Nézzétek el nekem a termékek viseltes állapotát, de ez a cikk nem termékreklámnak született, így nem tudom őket bontatlan, hibátlan állapotukban megmutatni. Így a hiteles használatot tudom csak megmutatni, hisz látjátok a képekből, hogy mindegyik sűrűn volt a kezeim között. Bőrtípustól függ, hogy melyik kerül a kezembe. No és attól is, hogy milyen smink készül. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-smink.blog.hu/api/trackback/id/tr2516515952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripsie 2021.05.11. 11:45:47

Koszi szepen az osszefoglalot! Azt hiszem sejtem, hogy eddig hol rontottam el, neki is allok majd kiserletezni. :)

Glitter makeup and bodypainting 2021.05.11. 11:56:28

@ripsie: Szívesen! Örülök, ha tudtam segíteni! :) Majd írd meg, ha van kedved, hogy sikerült - e megoldani a korrekt használatát!! Kösziiii

Sziasztok! Alíz vagyok, megszállott sminkes! Kreatív, színes és őrült vagyok.

Friss topikok

">

Messenger

süti beállítások módosítása