Online közösség, social media.. Vállalkozók, követők... Te miért nem lájkolod a kedvenc szakembered bejegyzéseit?
Kommentelj, ossz meg, szivecskézz, olvass!

Ma egy érzékeny, lényeges és sokunkat érintő témát szeretnék neked megvilágítani a vállalkozói oldal szemszögéből. Se nem sminktermék, se nem sminkelés, de mégis nagyon fontos szerepet játszik az én életemben is!

Az emberek nagy része csak vicces vagy rosszindulató bejegyzésekkel foglalkozik. Ugye te nem közéjük tartozol? Rengeteg kisvállalkozó ismerősöm van, egyéni vállalkozók a szépségipar különböző területein, illetve más szakmákat is nyugodtan ide sorolhatnánk, akik a mai világban az internet segítségével építik ki ügyfél/vendégkörüket. Márpedig, ha már online világ, akkor egyértelműen a Facebook és Instagram a két vezető oldal, mely népszerűsítheti tevékenységüket, mely által elérünk téged is. Hisz fotókkal, posztokkal, érdekes tartalmakkal tudunk ellátni nap, mint nap.

 

20210415_135138_0000.png

 

Én úgy gondolom ezeken az online felületeken elengedhetetlen a jelenlét, ha vállalkozó vagy!!! Persze szükséges a nagy ismeretségi kör is, de folyamatosan reklámoznod kell magad, hogy megfelelj a mai elvárásoknak. Mindig újat kell mutatnod, el kell kápráztatnod a vendégeidet újabbnál újabb szolgáltatással, termékkel, mely csábító számukra. Ezt pedig a leggyorsabban és legkönnyebben a Facebookon tudod megtenni.

De hogy is fogjunk hozzá: szerzünk az ismerősökből követőket az új céges oldalunkon. Hiszen, ha minket kedvelnek, jó eséllyel érdekelni fogja az is, amivel foglalkozunk. Ez eddig mind szép és jó és az ismerőseidnek akár 20%-át is oda tudod csalogatni... persze folyamatos ajánlásokkal, kérésekkel, hogy kövessék az oldalad. És mivel az ismerősök száma véges, azaz nem nő azok száma naponta mondjuk tízzel, így a céges oldalad követőinek száma gyorsan meg is áll pár tucatnál vagy jó esetben 1-2 száznál.

Aztán pedig hozzáfogsz a tartalomgyártáshoz, amit sosem tanultál. Rögös út ez, ami felemészt néha téged is és sokszor az egész napodat... nem beszélve az idegen kifejezésektől, amit az online marketing témában olvasol....de küzdesz, tanulsz, fejlődsz, hátha majd jobb leszel, ezáltal hátha többen érdeklődnek irántad. Mert hiába csinálsz te valamit jól, ha nem tud róla senki, ugye? Valahogy meg kell mutatni másoknak is, hogy jó vagy valamiben. Ezért naponta többször posztolsz, megtanulsz egyre jobb minőségű fotókat gyártani a posztokhoz. Mert tudod, egy rossz képet senki nem fog megnézni... ezért nem elég évek alatt felfejleszteni a fotózás művészetét a telefonoddal, de még szerkeszd is agyon a képet, mert az online tömeg ezt várja el tőled....

Na oké ez megvan, rengeteg fotózás, fotószerkesztés, posztolás, néha értelmes gondolatokat hozzáfűzve a fotókhoz, aztán pedig kapsz rájuk 2 LÁJKOT! Ami nagyon rosszul tud esni ennyi munka után. Ez nem csak egy szelfi, amit a tóparton csináltam, hogy megmutassam épp hol vagyok, a legújabb ruhámban, és kb fél percem ment rá... NEM-NEM! Tanulás, utánajárás, olvasás, munka. RENGETEG IDŐ!!

Leírom nektek egy saját magam sminkelésével töltött napomat, hogy zajlik:

Felkelek és kávé után, reggelizés nélkül elkezdek sminkelni... mert ha már a smink gondolata elkap, hogy nektek gyártsak valami új fotót, tartalmat, akkor ahhoz azonnal hozzá is akarok fogni. Elkészül a smink, (ami attól függ milyen technikával), legyen pl 1,5 óra minimum, de sok esetben 3 óra hossza is, egy bonyolultabb, köves-csillámos színes smink esetében. Utána ehhez kiegészítőket keresek, felöltözök hozzá, kezdek valamit a hajammal... utána elkezdem magam fotózni... higgyétek el, NAGYON NEHÉZ magamról normális fotót készíteni. Ehhez jó fények kellenek, ami télen elég ritka.... sőt mivel eléggé leárnyékolt lakásban lakunk, így 1 óra hosszáig azzal szenvedek, hogy megtaláljam a lakás legvilágosabb pontját és ott néhány használható fotót készítsek, telefonnal. Mert ugye fényképezőgépet használni .... hát az egy másik szakma. :)

Szóval kb 100-200 fotó készül azért, hogy max 2-3db-ot feltegyek a világhálóra, csakis NEKTEK!!! Hogy átadjak vele egy hangulatot, életérzést, vidámságot, gyógyító színeket, ötletet a saját sminkedhez vagy csak épp ahhoz, hogy milyen ruhát vegyél fel aznap. Sokszor közben belefutok egy ebédfőzésbe is, és csak ebéd után készülnek a fotók. Mindegy, ez nem is fontos. Utána lesz belőle a poszt, de persze kb fél óra alatt tudok kiválasztani 1db képet, amit még retusálok is nektek, mert az internet világába már sajnos anélkül nem eladható az a kép, a kutya nem fogja megnézni, ha az adott modellnek vannak bőrhibái. Pedig hidd el, ez a való világ: TE A BŐRHIBÁDDAL EGYÜTT!

(Ez a téma már megint külön cikket érdemel, hogy mit várnak el tőlünk a fotókkal...) Tehát látod, ráment sok-sok órám, hogy elkészüljön az az 1db poszt és fotó hozzá! Csak neked!! Mit gondolsz, érdemel ez a kis erőfeszítés egy lájkot vagy esetleg egy hozzászólást? Ha nem is az összes, de mondjuk minden 5.? Hmm? Mit mondasz? Vagy nem tetszik esetleg a munkám vagy a blogom vagy az én világom, amit én képviselek? Akkor azt mondom ne is kövess kérlek! Most azonnal hagyd is abba az olvasást és ne nézz rá többet az oldalamra

Ha viszont tovább olvasol és mégis érdekel bármi abból, amit én adni tudok neked, akár legyen az egy mosoly a szürke hétköznapokban, akkor kérlek LÉGY AKTÍV tagja a közösségnek!

Hogy lássam/lássuk mi vállalkozók, hogy van értelme annak, amit neked készítünk, amivel sokszor elmegy a fél vagy akár egész napunk, hogy neked örömet szerezzünk. Ha pedig sikerül is akár csak 1 percre, akkor kérlek jelezz vissza felénk, egy pár szóval. Írj hozzá, szivecskézz, osszd meg a bejegyzésünket! Csak lássuk, nem magunknak csináljuk!! És ne csak privát üzenetben dícsérj! Persze nagyon jól esik, de ha mások is látják a véleményed, akkor fogunk tudni mi is új vendéget/vásárlót/ügyfelet szerezni és hosszútávon csak így tudjuk üzemeltetni a vállalkozásunkat!

 

20210415_140230_0000.png

 

Így működik az online marketing! Ezért fektet bele a magamfajta naponta több óra hosszát, van, hogy egész napot, hogy elnyerje a te és más "vendégjelölt" tetszését és minél több emberhez eljusson a munkájáról egy fotó! Te kedves Olvasóm, csak rajtam, rajtunk segítesz ezzel! Nem azon, akit utálsz.. mert gondolom nem ezért követsz, nem ezért figyeled munkásságom! Akkor meg kérlek támogass engem is és minden más vállalkozó ismerősödet, hogy mi szépségiparban tevékenykedő vállalkozók minél tovább tudjunk fennmaradni. Hisz néha neked IS jól jöhet majd ez a szolgáltatás. ;) Neked csak 1 kattintás, esetleg még 1 perc, ha hozzá is szólsz a bejegyzésünkhöz. Nekünk lehet ez hoz egy újabb vendéget, amivel fent tudjuk tartani cégünket!

És te kedves vállalkozó jelölt, aki barátkozol a gondolattal, hogy majd egyszer te is saját céget szeretnél... de lusta vagy a másik vállalkozó posztjait elolvasni, vagy irigységből nem lájkolod vagy csak nem akarsz rajta segíteni.. gondolkodj el, hogy ugyan ez a hozzáállás fog rád is várni!

Amit te adsz másnak, az visszaszáll rád is! ;)

Ezúton is köszönöm szépen a szépségipari szakemberek nevében, hogy beindultok végre és segítitek a munkánkat, hiszen értetek csináljuk legfőképp!!

Na nézzük, hányan olvassátok el ezt a cikket és hányan fogtok hozzászólni vagy megosztani...

Kíváncsian várom! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-smink.blog.hu/api/trackback/id/tr5616502038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sziasztok! Alíz vagyok, megszállott sminkes! Kreatív, színes és őrült vagyok.

Friss topikok

">

Messenger

süti beállítások módosítása