A sokoldalú NŐ, akiről napokig tudnék beszélni, mi mindenért lehetek hálás neki
Interjú Bálint Brigivel

Ma anyák napja van, ami úgy látom az egész hetem hangulatát meghatározta, a  cikkeimet is beleértve. Remélem nem haragszol érte, hogy kicsit érzelmesebb vagyok most a szokásosnál! Nem szűkölködtem a szavakkal sem, mert nem tudok keveset írni arról, akiről ma szó lesz. Egy olyan barátnőmről, anyáról, feleségről, sikeres vállalkozóról, akiről érdemes neked is példát venni. De hidd el, amilyen hosszú a cikk, annyira tartalmas és inspiráló lesz számodra is! Remélem! 

 

2.jpg

 

Brigi az egyik olyan ember az életemben, aki a legtöbbet adott ahhoz, aki ma vagyok! Már 25 éve ismerjük egymást és közben voltak évek, mikor nem találkoztunk, nem tudtuk mi van a másikkal.... nem volt olyan mély a barátságunk. Viszont az utóbbi KB 8 évben életem fontos személyévé vált, mondhatom személyes tanácsadóm lett, életem szinte minden területén. Magam sem gondoltam, hogy valaha így lesz, mikor még középiskolai osztálytársakként a bulizás volt a közös téma. Mindig váratlan helyzeteket hoz az élet és olyan kapcsolatokat képes elmélyíteni, amikről nem sejtettük, hogy ennyire mélyek tudnak lenni. Ő az az önzetlen ember, akire, ha 2 hónap múlva rá írok (mert közben nem beszéltünk éppen), akkor is bármiben azonnal a segítségemre van! Legyen szó marketingről, eszmefuttatásokról, színelméletről, angyalokról, megerősítésekről, hogy jól gondolom-e, amit gondolok. Ő az egyedüli ember, akinek mindenben kikérném a véleményét és általában meg is fogadom azokat, még akkor is, ha első pillanatban inkább csak felidegesít vele, mert idővel mindig rájövök a mondanivalójában rejlő igazságban. Szóval bátran merem őt ajánlani neked és mindazt a sok jót, amivel foglalkozik, amit ő képvisel. Pl a céges logómat is ő készítette.

Egész nap tudnék róla áradozni, mennyi mindent adott ő nekem, hogy a spirituális utamon is nagyon sok mindenben fejlődni tudjak és egy érettebb gondolkodású emberré váljak. Így ezúton is köszönöm Neked drága Brigi! :)

Ismerd meg te is Bálint Brigit, akiről a következő interjúból még sok minden kiderül. Mivel elég sokoldalú NŐ, és egy cikkben nem tudnánk minden tevékenységéről részletesen beszámolni, így az egyik kedvencem kerül górcső alá, amihez a színek, színelmélet a legjobban kapcsolódik:

 

67950147_486421605478332_8320576104578416640_n.jpg

 

- Mivel foglalkozol pontosan?  

- ,,Röviden és komolytalankodva webdesigner üzletasszony, bolond macskás nő, mandalás csaj, spirituális útkereső :-D Hivatalosan virtuális asszisztens és webdesigner vagyok, segítem a vállalkozók webes megjelenését, kommunikációját, illetve logókat, grafikai anyagokat, weboldalakat készítek számukra, de van egy elég nagy macskás közösségem, aminek a weboldalát, kommunikációját fogom össze, partnerekkel egyeztetek. Szabadidőmben mandalákkal, spiritualitással, önismerettel foglalkozom, az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat pedig egy maroknyi kis közösséggel osztom meg, bízva abban hogy az arra nyitottak útját is segíteni tudom a saját utammal, meglátásaimmal. Számomra egyik sem igazán munka, mindegyiket nagyon szeretem csinálni, mindegyikben benne van a szívem, lelkem.

Brigi oldalait itt találod

https://www.facebook.com/mandalawebdesign 

https://mandaladesign.hu/

https://macskamentaklub.hu/
https://www.facebook.com/macskamentaklub

https://www.facebook.com/groups/relaxanya
https://www.facebook.com/relaxanya/

 

1.jpg

 

- Milyen út vezetett a színek vagy a mandala világához?

- ,,(Ezt a kérdést biztos fel akartad tenni? Baromi hosszú lesz… :-D )

A nagyfiammal való várandóságom alatt kórházba kerültem és hosszabb időre egy kórterem lett az otthonom, ahonnan csak és kizárólag a mosdóba, illetve tusolni járhattam ki. Ebben az ingerszegény környezetben próbáltam a boldog várandósságot átélni, miközben folyamatos stressz és aggodalom lett rajtam úrrá és egy olyan különös hiányérzet, amit több hét elteltével tudtam csak igazán megfogalmazni: hiányoztak a színek... A férjem úgy próbálta ezt orvosolni, hogy behozott nekem egy csomag színesceruzát és néhány kinyomtatott sablont, amiről már csak a szülés után derítettem ki, hogy tulajdonképpen mandalák. Akkor (14 éve) még nem voltak divatosak a felnőtt színezők, a mandalák jótékony hatásai sem terjedtek el nagyon a köztudatban, vagy legalább is csak egy igen szűk réteg találkozott velük.

Színezni kezdtem... Egyre stabilabb és nyugodtabb lettem, volt egy kapaszkodóm, egy módszerem, ami segített kilábalni egy kilátástalan helyzetből és feloldott bennem egy olyan görcsösséget, ami a várandósság akkori állapotában csak rontani tudott volna a helyzetemen és az egészségemen, ha hagyom eluralkodni. Egymás után vettem elő a színeket, összepárosítottam olyanokat is, melyek egyébként nem összeillőek, játszottam az árnyalatokkal, tónusokkal, többnyire csak intuitív módon és mindeközben egy furcsa meditatív, relaxált állapotba kerültem. Biztos voltam abban, hogy valami különleges dolog történik velem, ami nem csak nekem, de a pocakomban lévő fiamnak is segít és jobbá teszi a szürke, várakozással és aggodalommal teli hétköznapjainkat. Kicsit kisimítja az idegeket, felemeli a lelket és bevonz egy olyan világba, ahol jó lenni... Nem tevékenyen, nem nyüzsögve, csak szépen, csendben, a jelenben. Nem törődve a múlttal, amin nem lehet változtatni és nem aggódni a jövőn, aminek a titkai még kifürkészhetetlenek. Csak lenni és megélni a jelent. Azt a csodát, azt a kis életet, ami a pocakomban növekszik.

 Amikor túljutottam ezen a nehéz időszakon és megszületett a fiam, úgy éreztem muszáj megtudnom többet arról, ami nekem ilyen sokat segített. Elkezdtem kutatni és tanulmányozni a mandalákat. Számos könyvet elolvastam, rengeteg gyakorlatot kipróbáltam és mindeközben színeztem, színeztem, gyűjtöttem a megtapasztalásokat, kísérleteztem a gyakorlatokkal, érzetekkel, meditációkkal. Egy idő után már nem csak a színekkel, de a formákkal is dolgoztam, saját mandalákat rajzoltam és egyre jobban beszippantott ez a különös és titokzatos világ. Ennél a pontnál talán azt is lehetne gondolni, hogy mindez véletlen, azonban én nem hiszek a véletlenekben, abban viszont egyre erősebben, hogy az életben minden okkal és céllal történik.

Tizenegy évvel az első gyermekem születése után, megérkezett hozzánk a második kisfiunk is, akivel hétköznapokba való besimulás volt igazi kihívás és megint előkerültek a mandalák. Szükségem volt egy kis énidőre, egy rövidke elvonulásra, feltöltődésre és ezeket ismét a színek és a formák világa, a rajzolás jelentette, most már motivációt érezve arra is, hogy ezeket a megtapasztalásokat és a több mint tíz év alatt halmozódott tudást átadjam más anyukáknak, nőknek is, összekapcsolva a saját spiritualitásommal, megtapasztalásaimmal." 

 

91243708_651314865655671_3664331587161423872_n.jpg

 

- Hogyan használod a színeket a hétköznapi életedben pl a nehézségek megoldása során?

- ,,Intuitív módon. Bár minden színnek megvan a maga jelentése, a kiszínezett mandalák pedig olyan belső, tudattalanból származó üzeneteket hordoznak, melynek elemzése sokat jelent egy-egy probléma megoldásánál, blokk feloldásánál, ha nehézségem támad, mindig a megérzéseimet helyezem előtérbe hogy melyik szín az, amivel dolgozom. Ha több időm van, akkor színezek, de ugyanilyen hatásosnak találom a színekkel végzett vizualizációs gyakorlatokat is és sokszor időhiány miatt számomra ez a legkézenfekvőbb." 

 

91130973_651315035655654_2431002414963228672_n.jpg

 

- És jöjjön egy kérdés, amit még fel se tettem interjú alanyaimnak (Atyaég, hogy maradt ki eddig?): Szoktad magad sminkelni? Ha igen, milyen színeket használsz? Natúr vagy pici színt is esetleg?

- ,,A sminkesek rémálma vagyok :-D
Rendszeresen sminkelek, de a készletem a fekete szemceruzára, szemöldökceruzára és a folyékony alapozóra korlátozódik. Alkalomszerűen előkerül a szemhéjpúder is, amiből a füstös, natur árnyalatok a kedvenceim. Mindig szerettem volna rúzst használni, éppen ezért ott sorakozik jónéhány a szekrényemben, de valahogy akármikor felkenem, olyan „testidegennek” érzem magamon, hogy rövid úton lemosásra kerül. Szerintem igénybe kell majd vennem az online tanácsadásodat, hogy megbarátkozzak vele. Segítesz?"

(https://www.facebook.com/beresprokopaliz/services)

- Hát hogy a viharba ne segítenék? - mondattal zárom is beszélgetésünket! ;) 

Remélem kedvet kaptál te is egy kis színezéshez, színelmélethez vagy feldobni egy színes vagy natúr sminket akár... Írj bátran, ha valamelyikben tudunk segíteni!

Itt meg is nyerheted MA ESTE a személyre szóló sminkoktatásodat:

https://www.facebook.com/events/287924212949427

 

91118985_651314912322333_8203316694169419776_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-smink.blog.hu/api/trackback/id/tr3216494502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12 Mandala 2021.05.02. 08:52:47

Nem is értem miről beszéltél akkor, amikor azt irtad, hogy hosszú. Én még olvastam volna.
Én lehet kérdeztem volna mélyebb dolgokat is.
Az például érdekelne, hogy látja ugye Brigi a te munkádat is, és hogy vajon a smink és azok színei mennyire befolyasolnak minket a mindennapokban?
Említette, hogy rúzst nem hasznal. Biztosan csak azért mert idegen, vagy azért mert a rúzs színei (amik a polcin vannak) éppen nem tűnik jó választásnak viselni az adott napon, lelkileg értve, nem praktikussagi alapon.

Glitter makeup and bodypainting 2021.05.02. 09:15:41

@12 Mandala: Elhiszem, hogy olvastál volna még Brigi gondolataiból. :) Természetesen én is, de ezt már nem lehet tovább nyújtani. Aki ismeretlenül olvassa, nem hiszem, hogy felmerülnek benne ezek a kérdések. Ha mégis felmerülnek, akkor szívesen látjuk Brigi csoportjában, hogy részletesen megvitassuk a témát.
A smink és ezzel kapcsolatban a színek témában pedig természetesen lehet lesz másik cikk is, de tudod, hogy arról is rengeteget tudok majd írni, szóval egybe nem tudok ennyi mindent beletenni, csak úgy érintőlegesen. :D Ilyen ez a cikkírás.... ;)

Sziasztok! Alíz vagyok, megszállott sminkes! Kreatív, színes és őrült vagyok.

Friss topikok

">

Messenger

süti beállítások módosítása